Behandelingen
Trimmen
Trimmen is het algemene woord voor de vachtverzorging van uw hond. Op welke manier dit wordt gedaan is afhankelijk van het ras en de vachtstructuur. Een goede verzorgende vacht voorkomt vacht- en huidproblemen.

Een trimbeurt kan bestaan uit de volgende handelingen:

Bij elke trimbeurt worden de volgende handelingen standaard uitgevoerd:
Plukken
Plukken is het verwijderen van de dekharen inclusief de wortel en dit gebeurt met de hand of met een bot trimmes. Hierdoor wordt de bovenvacht verwijderd zodat de nieuwe laag op een goede en gezonde manier door kan komen. Plukken gebeurt als de vacht rijp is en geeft geen pijn voor uw hond. Het plukken van de vacht gebeurt om de zes maanden.
Strippen
Strippen is hetzelfde als plukken alleen bij strippen bestaat de vacht uit drie lagen namelijk: de onderwol, een korte onderlaag en een langere bovenlaag. De lange bovenlaag wordt geplukt en de korte onderlaag blijft zitten met daaronder de onderwol. Deze behandeling moet om de drie á vier maanden.
Knippen
Knippen is het inkorten van de vacht door middel van een schaar met rechte bladen, dit kan op elke gewenste lengte.
Effileren
Effileren is het uitdunnen en modelleren van de vacht. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een effileerschaar. Deze schaar bestaat uit twee bladen waarvan er één of twee getand zijn. Hierdoor krijgt de vacht een heel natuurlijk effect.
Scheren
Scheren is het inkorten van de vacht door middel van een tondeuse en dit kan op elke gewenste lengte. De lengte van de vacht hangt af van de scheerkop die gebruikt wordt. Scheren is vooral toepasbaar op zachte vachten.
Ontwollen
Ontwollen is het verwijderen van de ondervacht van de hond. De hond wordt eerst gewassen waarbij we de shampoo goed in de vacht laten trekken zodat het wol wat los komt te zitten. Tijdens het droogföhnen wordt de rest van de wol er uitgekamd.
Bij trimsalon Vashty zijn alle honden van harte welkom.